LEHDISTÖTIEDOTE 25.1.2016

KUHMOON PERUSTETAAN VIHREIDEN PAIKALLISYHDISTYS

Vihreiden toiminta on vilkastumassa eri puolilla maata, myös Kainuussa. Merkkinä siitä ensi sunnuntaiksi Kuhmoon on kutsuttu koolle oman paikallisyhdistyksen perustava kokous. Perustamisen jälkeen Kainuussa on kaksi yhdistystä, eli Kainuun vihreiden yhdistys ja nyt perustettava Kuhmon uusi paikallisyhdistys.

Kuhmon vihreät aktiivit perustelevat järjestäytymistä osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen tarpeella. Kuhmon vihreiden mukaan on tärkeätä, että ympäristökysymyksistä ja luonnonsuojelusta, kulttuuriarvojen kunnioittamisesta, sekä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolustamisesta kiinnostuneille henkilöille on vaikutuskanava. Yhdistyksen perustamisen jälkeen myös sitoutumattomilla on edelleenkin mahdollisuus osallistua vihreiden toimintaan, aivan niin kuin tähänkin saakka. Uuden yhdistyksen myötä myös valmistautuminen seuraaviin kunnallisvaaleihin tehostuu.

Kuhmon kaupunginvaltuustossa on tällä hetkellä kaksi vihreiden listalta valittua valtuutettua, ja vihreiden paikalliset aktiivit ovat sitä mieltä että seuraavissa kunnallisvaaleissa kannatus on edelleen lisääntymässä.

Perustamiskokous on kutsuttu koolle kahvila Eskobariin, Kainuuntie 84, 31.1.2016 alkaen klo 16.00. Ennen perustavaa kokousta, klo 15.00 alkaen Kainuun ja Kuhmon vihreät järjestävät samassa paikassa puhe- ja keskustelutilaisuuden aiheesta ”Mihin vihreitä tarvitaan Kainuussa?”.

Lisätietoja:

Ville Nyman
vnyman@gmail.com
040 7664491