Hei kaikki kainuulaiset vihreät!
Nyt on hieno mahdollisuus tulla tapaamaan ja näkemään puolueen kansallisia vaikuttajia!
Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu Kajaanissa, Kaukametsässä, viikonloppuna 16. – 17.4. Kokouksen teemana on yrittäjyys ja työllisyys. Valtuuskunnan kokoukset ovat avoimia yleisölle, joten kaikki vihreiden jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta!

Kokous alkaa lauantaina klo 11. Alkumuodollisuuksien jälkeen ovat vuorossa puheenjohtaja Ville Niinistön ja varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpään puheenvuorot.

Noin klo 11.45 siirrytään käsittelemään yrittäjyys ja työllisyysteemaa. Aiheesta ”Miksi ja miten yrittäjyys voi nostaa Suomen?” alustaa Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja (toukokuusta alkaen) Mikael Pentikäinen.
Alustuksen jälkeen aiheesta käydään yleiskeskustelu.

Kokous keskeytetään lounastauon ajaksi klo 13.15‒14.15.

Lounaan jälkeen käsitellään Uusi yrittäjyys -linjapaperia. Paperi esittelee puolueen talous- ja työllisyystyöryhmän puheenjohtaja Jussi Pyykkönen, jonka jälkeen käydään keskustelu. Paperin hyväksyminen on sunnuntain puolella.

Kahvitauon (n. klo 15.45‒16.00) jälkeen tulee käsittelyyn keskustelupaperi vihreästä ansioturvareformista. Tämän paperin käsittely on vastaava kuin yrittäjyyslinjapaperinkin.

Kokous keskeytetään noin klo 18.

Sunnuntaina kokous jatkuu klo 10. Aluksi hyväksytään puolueelle uusi jäsenyhdistys: Kuhmon Vihreät ry. Tämän jälkeen Karl Kunnas kertoo kokemuksista Kainuun maakuntahallinnosta. Sitten vuorossa ovat äänestykset ohjelmapaperien muutoksista. Yleisölle mielenkiintoisempi osuus alkaa ehkä noin klo 11 aikaan, kun valtuuskunta käy poliittisen yleiskeskustelun. Tälle on varattu ohjelmassa noin 1,5 tuntia. Kokous päätetään puolueen tilinpäätöksen vahvistamisen jälkeen klo 13 ja kokousväki suuntaa kotejansa kohti klo 15 jälkeen lähtevillä junilla.

Tervetuloa seuraamaan kokousta ja istumaan lauantai-iltaa yhdessä valtuuskunnan ja puoluehallituksen porukoiden kanssa (mahdollisesti Kulmassa)!

Terveisin,
Pekko Vehviläinen
pj. Kainuun Vihreät ry