Tuomas Kettunen maalaa (Sotkamo-lehti 22.6) tuomionpäivän kuvia siitä kuinka meille Kainuussa kävisi, jos mahdollisessa maakuntauudistuksessa maahamme perustettaisiin vain 12 eikä 18 maakuntaa. Tällaisen suosituksenhan asiantuntijat tekivät ja sen kannalle Vihreä liittokin aikoinaan päätyi. Sanottakoon se nyt suoraan: Kainuun Vihreät ei tässä kysymyksessä ole puolueen linjoilla! Jaamme Tuomaksen käsityksen siitä, ettei kannata uusia himmeleitä rakentaa. Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Österbottenin kyltit olkoon meidänkin puolesta osoittamassa, missä kulkevat maakuntien rajat.

Olemme Kainuun vihreissä oikein tyytyväisiä siihen, jos maakuntauudistus etenee ja että maakuntia on se 18. Ikävää on se, että kokonaisuuteen on koplattu aivan järjetön sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapausmalli julkisten palveluiden pakkoyhtiöittämisineen.

Kalle Kunnas
Kainuun vihreiden puheenjohtaja
Oulun vaalipiirin vihreiden hallituksen jäsen

Silja Keränen
Kainuun vihreiden varapuheenjohtaja
Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen