Kainuun Vihreät ry:n hallitus 21.4.2009

Kannanotto

Kainuun Vihreät kiittävät valveutuneita ja aktiivisia ihmisiä sekä Kainuun ympäristöviranomaisia, jotka ovat ryhtyneet yksissä tuumin puolustamaan kotiseutunsa ja maakuntansa maisema-, kulttuuri ja ympäristöarvoja.

Namura Finland Oy:n valtaushakemus Paltamossa sekä Magnus Minerals Oy:n valtaushakemus Sotkamon Naapurinvaaralla johtivat Paltamon ja Sotkamon kunnanhallitusten kielteisiin lausuntoihin. Naapurinvaaran valtaushakemuksen osalta Kainuun maakuntahallitus teki vastuullisen ja oikean viranomaispäätöksen antaessaan lausunnon työ- ja elinkeinoministeriölle 20.4.09. Kainuulaisten tulee jatkaa maakuntansa ja asukkaittensa edunvalvontaa valtaushakemusten käsittelyssä. Odotamme, että elinkeinoministeri Pekkarinen jatkaa oikeiden ja vastuullisten päätösten linja ministeriössä tehdessään päätökset em. valtaushakemuksista.